sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Katsaus syksyyn 2008

Tsekkailin taas style.comista ensi syksyn ja talven mallistoja yrittäen samalla pohtia, mitä muotilehdet mahdollisesti esittelevät muutaman kuukauden päästä sivuillaan. Pienen tutkimuksen jälkeen päädyin listaamaan neljä asiaa, jotka kiinnittivät huomioni. Fendillä oli mielestäni upea syysmallisto, josta laitan juttua myöhemmin :) Kuvat olen poiminut style.comista.

1. Jalokivivärit
- Smaragdinvihreä, syvä sininen, rubiininpunainen.. Ihanat koruvärit, jotka näyttävät upeilta kiiltävällä materiaalilla! Vihreää olen aina hieman vältellyt, mutta asusteissa väri näyttää siedettävältä. Mallia catwalkeilla näyttivät esimerkiksi Alberta Ferretti ja Bottega Veneta.




2. Printit
- Muotitalot tuntuvat ihastuneen mitä erinäisempiin printteihin. Aina John Gallianosta Anna Suihin ja Maison Martin Margielaan saakka oli pongattavissa ruutua, raitaa, kukkakuosia kuin geometrisiä muotojakin. Mielestäni oli hauskaa kuinka ennakkoluulottomasti kuoseja, joita ei normaalisti koskaan laittaisi samaan asuun, oli yhdistelty.




3. Oranssi
- Keltaisen ja punaisen ohella catwalkeilla pilkahteli oranssia niin kengissä kuin sukkahousuissakin. Tuollaiset väriläikät ovat kiva poikkeus syksyn muuten harmaan sävyiseen kokonaiskuvaan. Sivumainintana, syksyn mallistoissa tykkäsin kovasti värikkäistä sukkahousuista!




4. Yksinkertaisuus
- Vastakohtana riehakkaille printeille monet muotitalot esittelivät suhteellisen yksinkertaisia leikkauksia neutraaleilla sävyillä. Halstonilla oli mallistossaan upeita mekkoja eikä minimalistisuuden kuningas Calvin Klein pettänyt tälläkään kertaan. Myös maskuliinisuus näkyi catwalkeilla.




P.S. Olen rakastunut! En siis voi olla mainitsematta Victor & Rolfin F/W 2008-09 mallistoa, jossa parivaljakko lausui näkyvästi mielipiteensä vaatteidensa avulla. Ihan kirjaimellisesti.

2 kommenttia:

Anna-Maria K kirjoitti...

Tämäpä oli kiva postaus! Tiedänpä mitä kannattaa ostaa ettei jää heti pois muodista:)

Asandra kirjoitti...

Voihan olla, että muotilehdet esittelevät aivan muuta syksyllä, mutta oma mielenkiintoni kohdistui noihin elementteihin :D Kiva, että tykkäsit!