tiistai 22. huhtikuuta 2008

Mikä tyyli!

Rakastan seurata katumuotia. Tukholma, Tokio, Helsinki, New York.. Kaupungista ei niinkään väliä, koska löydän jokaiselta katumuotisivulta jotain mistä pidän. Sivustojen suosio on kasvanut hurjasti ja kuumimpia tyylejä tunnutaan seuraavaan mieluummin netistä kuin itse muotilehdistä. Tokion katumuotia seuraavaa style-arena.jp-sivustoa olen vakoillut jo pitkään. Tällä hetkellä lempparini on kuitenkin The Sartorialist. Varsinkin silloin, kun herra seuraa muotia catwalkin ulkopuolelta, saan uskomattomia inspiraatioita mitä ihanimmista tyyleistä! Sieltä olen löytänyt omalle tyylilleni sopivimpia elementtejä - perusvärejä ja aika yksinkertaista. Räväkkä katumuoti ei ole minulle niin ominaista, koska pidän neutraaleista sävyistä, mutta sitäkin on silti on hauska seurata.

Mutta eikö olekin aika hassua? Mennä nyt nettiin ja seurata miten muut pukeutuvat eri suurkaupungeissa ympäri maailmaa. Eräs tuttuni sanoi, että tuollaista tekevillä ei ole mitään hajua omasta tyylistä vaan he vain kopioivat muita. Aloitin pienen (suuren) vastaväittelyn asiasta - en usko, että monikaan seuraa katumuotisivustoja kopioidakseen täysin jonkun toisen tyyliä, vaan inspiroituakseen. Poimimalla pieniä juttuja omaan tyyliinsä sieltä täältä ja saamalla uusia ideoita, jolla lisätä hauskuutta arkivaatteisiin. Loppujen lopuksi, mitä tyyli edes on? Ja kuka muu sitä voisi kohdaltamme määritellä kuin me itse?

Tässä siis muutamia katumuotisaitteja, joissa itse käyn kuikuilemassa muiden ihmisten vaatetuksia.

The Sartorialist: http://thesartorialist.blogspot.com/
Tokyo Street Style: http://www.style-arena.jp/index_e.htm
Helsinki Street Style: http://www.hel-looks.com/
Stockholm Street Style: http://stockholmstreetstyle.feber.se/
Italian Street Style: http://www.fashionhunter.net/
Barcelona Street Style: http://barcelonastreetstyle.blogspot.com/

PS. Niin kuin Coco Chanel on sanonut; Muoti muuttuu, mutta tyyli pysyy samana. Inspiroitumisen iloa!



http://thesartorialist.blogspot.com/


http://thesartorialist.blogspot.com/


The Sartorialist @ style.com
http://www.style.com/fashionshows/blogs/sartorialist


The Sartorialist @ style.com
http://www.style.com/fashionshows/blogs/sartorialist


The Sartorialist @ style.com
http://www.style.com/fashionshows/blogs/sartorialist

1 kommentti:

Anna-Maria K kirjoitti...

Olen samaa mieltä, rakastan lukea muiden blogeja ja inspiroitua muiden tyyleistä, (tietenkin joskus saattaa löytyä jokin ihan must juttu mikä on saatava samanlainen) mutta en niitä suoraan tahdo kopioida! :D Luulen että minulla on silti omanlainen tyylini.