sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Muotivapaa valituspostaus

Väsyttää. Suomen pelin katsottuani eilen illalla (jee jee, hyvä Suomi!!) painuin suoraan sänkyyn, mutta uni tuli vasta kahden jälkeen, kun yritin saada tuloksetta auki tukkoista nenääni. Maailman hirvein tunne! Olo on vieläkin aika kamala ja huomenna pitäisi vielä juosta koulussa kuupperi. Not gonna do it, though.. Kouluakin enää kaksi viikkoa jäljellä, mutta keskiviikkona alkava koeviikko stressaa älyttömästi.

Aion pitää itseni hengissä Chai Latten avulla ja kokeilla, miten tuo herkku kotitekoisena onnistuu. Aika riskaabelia, koska yhtälö minun ja keittiön välillä harvoin menee nappiin. Mutta yrityshän on tärkein, eikö?











CHAI LATTE

5 dl vettä
8 ps Lipton Vihreä tee Orientia
2 kpl kanelitankoa
5 dl maitoa
2 rkl sokeri
0,25 tl muskottipähkinää
2 dl maitoa
Kiehauta vesi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja anna teepussien ja kanelitankojen hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita maito, sokeri ja muskotti paksupohjaisessa kattilassa. Kiehauta seos varovasti. Siivilöi tee ja yhdistä se kuumaan maitoon. Jaa seos neljään mukiin. Valmista seuraavaksi maitovaahto. Kaada kevytmaito kattilaan. Lämmitä maitoa ja sekoita koko ajan voimakkaasti vispilällä kunnes maidosta muodostuu vaahto. Jaa maitovaahto mukeihin ja koristele Chai Latte ripauksella jauhettua kanelia tai muskottia. Nauti juoma kuumana.


Ohje poimittu Plaza.fi:n Ellien Ideakeittiöstä

Ei kommentteja: